Uprzejmie zapraszamy na posiedzenie
Komisji Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych PAU
w dniu 19 lutego (piątek) 2020, godz. 10:00,
które odbędzie się on-line za pośrednictwem platformy ZOOM

 

Prof. dr hab. Wojciech Grodzki

przedstawi wykład pt.:

Ochrona lasu a ochrona przyrody kontrowersje i dylematy

 

 

 

 

 

 

 


Internetowe posiedzenie - 11 grudnia 2020

 
   
 

Prof. dr hab. Teresa Fortuna

Skrobie modyfikowane jako dodatki do żywności

 

 

 

 


Internetowe posiedzenie - 27 listopada 2020

 
 

Prof. dr hab. Krystyna Koziec

Ograniczenia wynikające z pandemii
i ich wpływ na naukę

 

 

 

 

Wydział IV Przyrodniczy PAU  oraz  Komisja Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych PAU
proponują  debatę nad rolą suplementów diety i dodatków żywnościowych w prawidłowym odżywianiu ludzi i zwierząt. Zbilansowanie odpowiedniej diety dla ludzi oraz dawki żywieniowej dla zwierząt wymaga gruntownej wiedzy na temat niezbędnych składników pokarmowych oraz wielu dodatków, których zadaniem jest uzupełnienie brakujących witamin lub składników mineralnych. Niestety, bardzo często jesteśmy zachęcani przez reklamy do stosowania różnych potencjalnie niezbędnych suplementów diety mogących wywołać negatywne skutki uboczne. Dlatego też, Komisja zaprasza do zapoznania się z naukowymi opiniami na temat dodatków żywnościowych i suplementów.

 

 

SIARA I MLEKO W KSZTAŁTOWANIU MIKROBIOMU CZŁOWIEKA

Prof. dr hab. Tadeusz Szulc

(Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)

 

 

 

 

 

 

POZYTYWNE I NEGATYWNE ASPEKTY SUPLEMENTÓW DIETY

Prof. dr hab. Krystyna Pierzchała-Koziec